ASHANTI - MIĘDZYNARODOWA SZKOŁA SZTUKI KULINARNEJ
O NAS
Na pomysł stworzenia Szkoły Kulinarnej wpadły obserwując polskich i międzynarodowych mistrzów, ich pasję w rozwijaniu własnych projektów oraz otwartość na wdrażanie i kreowanie nowych trendów. Nie ma bowiem nic bardziej inspirującego niż współpraca z ludźmi realizującymi swoje pasje. Pojawiło się wyzwanie – jak połączyć te pasje z potrzebami tysięcy Polaków, którzy chcą rozwijać swoje umiejętności kulinarne, wprowadzać nowe trendy czy kreować własne receptury. Odpowiedzią na to wyzwanie jest właśnie Międzynarodowa Szkoła Sztuli Kulinarnej - Ashanti.

Małgorzata Michalska
Założycielka Międzynarodowej Szkoły Sztuki Kulinarnej - Ashanti. Swoją karierę budowała w największych międzynarodowych firmach w swoich branżach (Philip Morris, Barry Callebaut, ADM) pracując przez 25 lat na rynku polskim jak również w wielu krajach Europy Środkowo-Wschodniej i Azji.
W ciągu ostatnich lat w roli Dyrektora Sprzedaży i Marketingu Gourmet w Polsce i krajach bałtyckich (firma Barry Callebaut – największy producent czekolady na świecie), miała okazję pracować z najlepszymi cukiernikami oraz szefami kuchni podczas wspólnych projektów biznesowych czy też podczas szeregu szkoleń w Akademii Czekolady, za którą była odpowiedzialna.
Dużym wyzwaniem będzie dla niej spalenie na korcie do gry w squasha wszystkich kalorii przyswojonych przy okazji pracy w Ashanti.

Marta Miłoszewska-Sobczak
Absolwentka Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Łódzkiego, przez większość swej pracy zawodowej związana z przemysłem kakaowo-czekoladowym. Pracowała dla światowego lidera w produkcji czekolady – firmy Barry Callebaut a następnie w dywizji kakaowej amerykańskiego koncernu ADM, po przejęciu - firmy Olam.
Zajmowała się sprzedażą, marketingiem, analizą danych a jej zmysł organizacyjny i dbałość o szczegóły doskonale sprawdziły się przy organizowaniu konferencji, seminariów i różnego rodzaju eventów dla klientów z wielu krajów Europy Środkowo-Wschodniej.
12 lat pracy w tej branży sprawiło, że godzina 10.30 na zegarze niezmiennie kojarzy jej się z otwarciem giełdy ziarna kakaowego w Londynie ;)
Te same firmy w cv, zbliżone doświadczenia zawodowe, podobny sposób myślenia, ale w kuchni jedna gotuje nie trzymając się przepisów, realizując własne wizje i pomysły a druga piecze ciasta skrupulatnie odmierzając na wadze wszystkie składniki. Gdy ten sposób pracy przełożymy na tematy biznesowe – mamy duet idealny.